Uutiset

Puun Kuljetus Keränen Oy Vuoden Verkostoyritys

QTeam -verkosto luo mahdollisuuden menestyä tiukassa kilpailussa

Hyrynsalmelaisen, pitkät kuljetusalan perinteet omaavan Puun Kuljetus Keränen Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Markku Keränen korostaa QTeam -verkoston luoman kilpailukyvyn merkitystä puutavarakuljetusalalla.

- QTeam tuo meille yrittäjille sopimusneuvotteluissa tärkeää voimaa ja osaamista sekä tervetullutta kilpailukykyä myös tärkeissä polttoaine-, rengas-, vakuutus- ja muissa hankinnoissa, kiittelee vuoden 2018 verkostoyrityksen toimitusjohtaja.

Pitkä tausta kuljetusalalla

Markku Keränen on jo kolmannen polven kuljetusyrittäjä. Hänen isoisänsä Kalle Keränen osti ensimmäisen autonsa vuonna 1945 heti sodan jälkeen. Kalle aloitti ensin soranajolla, mutta siirtyi sitten puutavarakuljetukseen. Vuodesta 1959 lähtien Tauno Keränen oli isänsä perustamassa yrityksessä mukana yhdellä puutavara-autolla ja jatkoi sitten toimintaa. Hän oli ensimmäisten joukossa, jotka tulivat mukaan QTeam -verkostoon jo vuonna 1993.

Tauno Keränen vastasi yrityksen toiminnasta vuoteen 2000. Silloin perustettiin osakeyhtiö, jossa oli mukana myös Markku Keränen. Vuonna 2005 Tauno siirtyi syrjään, ja Markku Keränen jatkoi yksin yrittäjänä.

Kalusto kovilla Kainuun teillä

Vuoden verkostoyritys 2018 -palkinnon Vuokatissa lauantaina 24. marraskuuta vastaanottanut Markku Keränen kertoo, että yrityksen kaksi puutavarankuljetusyhdistelmää ovat kovilla Kainuun heikkokuntoisilla teillä.

- Kantatieverkon ulkopuolella tiestön kunto on selvästi heikentynyt. Onneksi kaluston ilmajousitus ottaa pahimmat iskut vastaan. Näin autot ja perävaunut pysyvät kohtuullisesti kunnossa, Markku Keränen selvittää.

Puun Kuljetus Keränen ajaa puutavaraa pääosin Hyrynsalmelta ja Suomussalmelta valtion ja yksityisten metsistä. Metsähallitus pitää Markku Keräsen mukaan valtion metsäautotiet kunnossa, mutta usein yksityiset metsäautotiet pitää käydä ennakkoon tarkistamassa, jotta pahimmilta yllätyksiltä vältytään.

QTeam antaa todellista tukea

Kokeneena yrittäjänä Markku Keränen on huomannut, kuinka tärkeää oikeanlainen ja ajoissa aloitettu verkostoituminen on pienelle yritykselle.

- QTeam antaa yrityksemme toiminnalle vankan taustatuen. Lisäksi sen tarjoama laatu- ja ympäristöjärjestelmäkoulutus sekä keskustelumahdollisuus muiden yrittäjien kanssa on tärkeää.

Markku Keränen korostaa myös hyvän henkilöstön merkitystä, kun Puun Kuljetus Keränen Oy kuljettaa kahdella puutavarankuljetusautolla ja kuuden työntekijän voimin vuosittain lähes 150 000 kiintokuutiota puuta. Se tuo yritykselle noin 800 000 euron liikevaihdon.

- Pitkäaikaisten ja motivoituneiden kuljettajien ansiosta minäkin pääsen riittävän usein vapaalle lintukoiraharrastukseni pariin, Keränen sanoo ja kiittelee samalla myös perhettään sen antamasta tuesta.

Asenne ratkaisee

Vuoden 2018 verkostoyrityksen palkitsemisessa nousi ratkaisevaan osaan pitkä ja kiinteä toiminta QTeam:n kanssa.

- Lisäksi Puun Kuljetus Keränen Oy on investoinut nykyaikaiseen ja kilpailukykyiseen kalustoon ja yrittäjä sekä yhtiön henkilökunta tulevat hienosti toimeen asiakkaiden kanssa eri tilanteissa. Kerrassaan loistavaa tiimihenkeä, kiitteli QTeam:n toimitusjohtaja Pasi Korhonen lauantaina, 24. marraskuuta Katinkullassa verkostopäivän yhteydessä järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa Markku Kerästä.

vuoden verkostoyritys 2018

Markku ja Milla Keränen vastaanottamassa Vuoden verkostoyrityksen tunnustusta. Sen luovutti QTeam:sta Pasi Korhonen (oik.)

Vuoden Verkostoyrityksen valintakriteerit ovat:

  • Yritys/yrittäjä on ollut toiminnassaan esimerkillinen, luotettava ja yhteistyökykyinen.
  • Yrityksellä on tyytyväiset asiakkaat.
  • Yrityksellä on käytössään laatu- ja ympäristöjärjestelmä, jolla sitä johdetaan ja kehitetään asiakasvaatimusten mukaisesti.
  • Yrityksellä on motivoitunut henkilöstö, jonka osaamista kehitetään suunnitelmallisesti.
  • Yrityksellä on käytössään nykyaikaiset ja huolletut ajoneuvot, koneet ja laitteet.
  • Yritys toimii vastuullisesti ja energiatehokkaasti.
  • Yritys on luotettava kumppani ja liittynyt tilaajavastuu.fi -palveluun.
  • Yritys on aktiivisesti myötävaikuttanut QTeam -verkoston toimintojen kehittymiseen.

 

Uutiset

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image

TILAA LAATU -BLOGI