Uutiset

Pirjo Janhunen - Yrityksen toiminnan kehittäminen näkyy myös viivan alla

Pirjo Janhunen liittyi asiantuntijaverkostoomme vuoden 2022 lopulla. Pirjo omaa pitkän ja laajan kokemuksen yrityksen toiminnan kehittämisestä ja jatkuvasta parantamisesta. Hän on toiminut yrittäjänä ja viimeiset kaksikymmentä vuotta kansainvälisissä sellu- ja paperiteollisuuden laitostoimittajayrityksissä toiminnan kehittämispäällikkönä.

Koulutukseltaan Pirjo on tekniikan lisensiaatti. Hän on syntyjään Itä-Suomen teollisuuskaupungista Varkaudesta, joten konetekniikan opiskelu tuntui hänestä kotoisalta vaihtoehdolta. Nykyään hän myös opettaa konsultin työnsä ohessa ammattikorkeakoulussa liiketoiminnan kehittämistä ja yrittäjyyttä, vihreää siirtymää ja yritysvastuuta.

Yrityksensä Laatutaito Oy:n Pirjo perusti vuonna 1993. Kahdeksan yrittäjyysvuoden jälkeen hän siirtyi kansainvälisiin työtehtäviin Honeywellille, ja puolitoista vuotta ehti vierähtää myös Irlannissa työkomennuksella. Pirjolla on 17 vuoden työkokemus Andritz Oy:ltä toiminnan laadun kehittämispäällikön tehtävistä. Tehtäviin kuului muun muassa alihankintaverkostojen ja alihankkijayritysten laadun kehittämisen tukeminen. Näin ollen Pirjolle ovat kaikenkokoiset yritykset aina pk-yrityksistä suuriin globaaleihin organisaatioihin.

PKY-LAATU -verkosto täydentää toinen toistaan

Pirjon mukaan PKY-LAATU -yhteistyö on lähtenyt hienosti käyntiin ja hän kokee, että verkostossa on kiva tehdä töitä. Kumppanit ovat hyvänä tukena ja asiantuntemukset täydentävät toisiaan. Hän lisää työn lähtevän käyntiin asiakkaan ongelmasta ja tarpeesta. ”Olen aina ollut asiakaspalvelutyössä.”

Pirjo nauttii haasteista ja uusien asioiden opettelusta. esalkku-ohjelmisto on ehtinyt tulla hänelle jo hyvin tutuksi. ”Se on toimiva työkalu, joka sopii tähän työhön oikein hyvin. Yksi uusista eSalkun ominaisuuksista liittyy nimenomaan alihankintaverkoston kehittämiseen”, Pirjo kertoo. Hän toivoo, että PKY-LAATU opittaisiin tuntemaan kokonaisvaltaisena toiminnan kehittämisyrityksenä.

Luonteeltaan Pirjo on sosiaalinen, helposti lähestyttävä ja tekee mielellään töitä erilaisten ihmisten kanssa. Pirjo asuu tyttärensä kanssa maalla Varkaudessa. Kotipihassa hirnahtelee kaksi kaviojalkaista: amerikanravuri ja shetlanninponi. Pirjon vapaa-aika kuluu pihalla ulkotöissä ja hevosten kanssa puuhatessa. Luonnossa liikkuminen, marjastus ja sienestys ovat Pirjon sydäntä lähellä.  

Kokonaisvaltaista kehittämistä

Pirjo puhuu mielellään yrityksen toiminnan kehittämisestä, joka kattaa monta osa-aluetta (laatu, ympäristö, turvallisuus, vastuullisuus).  Kun kaikki tausta-asiat ovat kunnossa, se näkyy myös yrityksen taloudessa.

”Toiminnan kehittäminen maksaa itsensä takaisin. Henkilöstö on tyytyväinen, kun heistä huolehditaan. Asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun laatuasiat ovat kunnossa. Yhteiskunta voi paremmin, kun huolehditaan sosiaalisesta ja ympäristövastuusta. Lopulta myös yrittäjä on tyytyväinen, kun kaikki asiat ovat kunnossa ja yrityksen talous voi kukoistaa. Kannustan kokonaisvaltaiseen ajatteluun ja kehittämiseen – ja tähän PKY-LAATU tarjoaa loistavat eväät”, Pirjo tiivistää.

Uutiset

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image

TILAA LAATU -BLOGI