Uutiset

Whistleblower-ilmoituskanava helposti ja nopeasti käyttöön

Whistleblower-ilmoituskanava tulee ilmoittajansuojelulain mukaan pakolliseksi myös yli 50 henkeä työllistäville yrityksille. Kanava on otettava käyttöön 17.12.2023 mennessä. Suositeltavaa on, että myös pienemmät organisaatiot (alle 50 henkeä työllistävät) ottavat käyttöön Whistleblower- kanavan. Käyttöönottamalla kanavan, organisaatio osoittaa myös toimintansa olevan vastuullista.

Jos yrityksesi ei ole vielä ottanut käyttöön kanavaa, ei hätää, sillä vielä ehtii!

Mikä Whistleblower on?

Whistleblower-ilmoituskanavan kautta työntekijät ja sidosryhmät, kuten alihankkijat, voivat ilmoittaa anonyymisti havaitsemastaan yrityksen epäilyttävästä toiminnasta. Ilmoituksen aiheita voivat olla esimerkiksi korruptio, turvallisuus- ja ympäristöasioiden laiminlyönti tai muut esimerkiksi henkilöstöä koskevat väärinkäytökset.

Vaikka whistleblowing-kanavan käyttöönotto voi aluksi tuntua hankalalta ajatuksen tasolla, on sillä tärkeä rooli yrityksen riskienhallinnassa. Väärinkäytökset saadaan tietoon ja niihin voidaan puuttua. Kanavan myötä yritys voi myös osoittaa toimivansa vastuullisesti, läpinäkyvästi ja luotettavasti. Ilmoitus tulee aina tehdä vilpittömässä mielessä. Kanavaa ei ole tarkoitettu esimerkiksi asiakaspalautteiden ilmoittamiseen.

Miten Whistleblower-ilmoituskanava perustetaan?

Teemme Whistleblower -ilmoituskanavan perustamisen ja käyttöönoton yrityksille oikeasti helpoksi. Perustamme järjestelmän ja laitamme sen käyttövalmiiksi. Mallipohjien avulla ilmoituskanava muokataan yritykselle sopivaksi. Kieliversioita löytyy suomi, englanti ja ruotsi.

Whistleblower -ilmoituskanava voidaan rakentaa yritykselle erilliseksi kanavaksi tai liittää se eSalkku-ohjelmistoon. Jos yritykselläsi on eSalkku-ohjelmisto käytössä, niin ilmoituskanava saadaan helposti liitettyä siihen lisäosana. Whistleblower -ilmoituskanava hinnoitellaan yrityskohtaisesti.

Yrityksen on tärkeää viestiä kanavan käyttöönotosta. Yrityksen työntekijöille ja sidosryhmille tulee olla selvää, mihin tarkoitukseen kanava on perustettu ja miten ja mitä kautta ilmoittaminen kanavassa tapahtuu.

Lue lisää Whistleblower -ilmoituskanavasta täältä >>

Ota meihin yhteyttä ja kerromme sinulle lisää kanavan käyttöönotosta!

Janne Simola
Myynti ja markkinointi
044 988 4569
janne.simola@pkylaatu.fi

 

Uutiset

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image

TILAA LAATU -BLOGI