Uutiset

Tuomo Sirniö - Tehdään se, mikä on tarpeen

PKY-LAATU -asiantuntijana toimiva Tuomo Sirniö kuvaa itseään lehmänhermoiseksi sekä analyyttiseksi asiantuntijaksi. Hän kertoo olevan niin monesta asiasta kiinnostunut, että välillä aika meinaa loppua kesken. Urheiluharrastusten lisäksi asuntoautoilu ja neljävuotiaan lapsenlapsen kanssa touhuaminen pitävät Alajärvellä asuvan miehen kiireisenä vapaa-ajalla.

PKY-LAATU oli yrityksenä Tuomolle tuttu jo vuosien takaa, mutta asiantuntijaverkostoon hän liittyi noin vuosi sitten. Kiitosta saavat erityisesti muut asiantuntijat, joiden kanssa voi kehittämisestä puhua hyvin syvällisesti. Vuodesta 2008 lähtien yrittäjänä toimineen Tuomon erityisosaamista ovat muun muassa seuraavat:

  • ISO9001-laatu, ­­­
  • ISO14001-ympäristö,
  • ISO45001-työterveys ja -turvallisuus,
  • tuotteiden CE-merkintä,
  • Lean tuottavuuden kehitys,
  • RALA rakentamisen laatu.

tuomo sirnio pky laatu 002

”Puoliksi psykologi”

Tuomon tavatessa asiakkaan ensimmäistä kertaa, kartoitetaan asiakasyrityksen lähtötilanne.

– Tässä työssä ollaan puoliksi psykologeja: kaikille ei käy sama kaava, vaan asiakkaaseen ja toimialaan on tutustuttava perusteellisesti heti alkuun, Tuomo kertoo.

Lähtötilanteessa asiakkaan kanssa sovitaan vastuualueista projektin edetessä. Tärkeää on saada sitoutettua henkilöstö mukaan myös projektin jälkeiseen aikaan, jotta kehittämistyön jatkuvuus taataan. Näin laatujärjestelmästä saadaan mahdollisimman paljon irti.

Asiantuntijatyössä Tuomo peräänkuuluttaa pelisilmää ja tilannetajua. Standardin vaatimukset ovat jokaiselle toimialalle sovellettavissa, mutta tärkeää on ymmärtää, mikä on kullekin toimialalle merkityksellistä. Toisin sanoen tietoa ei tule kaataa ämpärikaupalla asiakkaan niskaan.

– Minulla on työssäni hyvin ratkaisukeskeinen toimintatapa eli tehdään se, mitä oikeasti tarvitaan, eikä hukata aikaa. Tämä on kaikille osapuolille tehokas ja hyödyllinen tapa edetä.

Tuomo lisää, että yrityksestä riippuen laatuasioihin voidaan toki sukeltaa syvemmin ja teoreettisemmin, jos asiakas sen tarpeelliseksi kokee. Yleensä asiakasvaatimukset ylittävät standardien vaatimukset.

Tuomolla on 30 vuoden kokemus johtamisjärjestelmistä. Useimmiten kehittämistyö aloitetaan ISO 9001 -standardista eli laadunhallintajärjestelmän kehittämisestä. Joillakin toimialoilla saattaa ympäristösertifikaatti olla ajankohtainen heti alkuun. Vaatimukset asiakkaiden suunnalta ja viranomaisten taholta kasvavat jatkuvasti, joten standardien merkitys korostuu.  

eSalkku maksaa nopeasti itsensä takaisin

Laatujärjestelmä antaa kehittämiseen hyvän pohjan.

– PKY-LAATU järjestelmä eSalkku on kätevä työkalu moneen ja säästää asiakkailta aikaa ja vaivaa esimerkiksi valmiiden dokumenttipohjien avulla, Tuomo kertoo.

Dokumenttipohjat ja hyvät ohjeistukset näkyvät konkreettisesti alempina kustannuksina asiakkaalle. Rahaa säästyy, kun aikaa säästyy. Kun järjestelmä on polkaistu käyntiin, on ylläpito helppoa.

 

Uutiset

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image

TILAA LAATU -BLOGI