Uutiset

Avulias visionääri – Janne Simola

Tämä idearikas mies tuli mukaan PKY-LAATU -toimintaan vuonna 2018. Takanaan Jannella oli pitkä ura Nesteellä. ”Markkinointi ja myynti on minulla veressä. Mielestäni asiakkaan luottamus pitää ansaita olemalla läsnä ja hoitamalla asiat luvatun mukaisesti. Haluan auttaa asiakasta löytämään juuri heidän toiminnalleen parhaat ratkaisut ja ohjata hänet jatkuvan parantamisen polulle”, Janne valaisee.

Janne SimolaJääkiekko on pitkään ollut läsnä Jannen elämässä ja joskus haaveena oli saada siitä ammattikin. Suunnitelmilla on tapana mutkistua ja elämä vei miehen toisille poluille. Hyviä muistoja on kuitenkin reppuun jäänyt paljon − niin pelaajana, valmentajana kuin tukijoukoissakin. Harrastejääkiekko ja jääkiekon seuraaminen ovat edelleen lähellä Jannen sydäntä, ja kun häneltä kysyy, niin on vain yksi joukkue: Kärpät!

Jääkiekon jälkimainingeissa ja esikoisen myötä Janne meni töihin RTK-palvelu Oy:lle markkinointi- ja myyntitehtäviin. ”En tiennyt siivouksesta mitään, joten marssin päällikön luokse ja sanoin haluavani päästä siivoamaan”, Janne kertoo. Tämä kuvastaa Jannen ”hands on” -asennetta ja sinnikkyyttä. Kun jotain tehdään, niin tehdään sitten perusteellisesti.

”Nesteellä ollessani parasta työssäni oli yrittäjien kanssa työskentely”, Janne sanoo lähes kahdestakymmenestä Nesteen palveluksessa vietetystä vuodesta. Sosiaalinen luonne kun on, hän halusi heti työnsä alkuaikoina tutustua asiakkaisiin ja kiersi ”Dolly-autolla” Oulussa ja ympäri Pohjois-Pohjanmaata sekä Kainuuta keittämässä kahvia yrittäjille ja jututtamassa heitä. Nämä ”itsensä brändäämis”-tapahtumat olivat todella tarkeitä ja tapaamiset poikivatkin pitkäaikaisia asiakassuhteita ja jopa ystävyyssuhteita.

Janne on visionääri, joka pitää uuden luomisesta. Jannen tultua taloon uusia tuotteita on luotu ja vanhoja kehitetty entisestään. Esimerkkeinä mainittakoon hyvän vastaanoton saanut PKY-laatuvastaavakoulutus, Elintarviketurvallisuuden palvelut, eSalkku -työkalut sekä uudet yritysturvallisuuspuolen tuotteet.

”Tiedän, miten iso konserni toimii ja voin hyödyntää niitä oppeja nykyisessä työssäni. Pienessä yrityksessä resurssit ovat rajallisemmat, mikä näkyy myös markkinoinnissa. Toisaalta asioita pääsee tekemään ja kehittämään monipuolisesti, luomaan linjauksia, näkemään ”oman käden” jälkeä ja päätöksenteko on suoraviivaisempaa. Tämä asia on Jannelle tärkeää ja niin…Tekeminen ei ainakaan lopu kesken!”

Jannen motto onkin, ettei vierivä kivi sammaloidu. Työssä jatkuva kehittäminen on jokapäiväisesti läsnä, mutta Janne pyrkii antamaan panoksensa myös yhteisen hyvän kehittämiseen. Hän on liittynyt paikalliseen kyläyhdistykseen, jonka seuraava isompi projekti on kuntoportaiden rakentaminen.

Jääkiekon lisäksi ruoanlaitto on lähellä Jannen sydäntä. Kokkausinnostus syttyi lasten ollessa pieniä. ”En halunnut syöttää tytöilleni tinakupista mitään mössöjä, vaan päätin opetella hyväksi kokiksi.” Ja niin Janne opetteli! Kokki-Jannea kuvaa parhaiten maalaisranskalainen bistro -tyyli – turhat hifistelyt sikseen!

”Jos en olisi laatutyössä, laittaisin varmaan bistron pystyyn”, Janne naurahtaa.

Uutiset

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image

TILAA LAATU -BLOGI