FPC-manuaali käytännössä

Kantavien teräsrakenteiden valmistaminen on haastava laji, joka edellyttää ammattitaidon lisäksi kykyä suunnistaa mutkikkaassa standardiviidakossa. Ota meidät oppaaksesi, niin matkasi sujuu mukavammin. 

Antti on pitkän linjan metallimies. Hän  on parasta AAA-luokkaa. PKY-LAATU Pekka on Antin laatupäällikkö.

Yhteinen tarinamme alkoi vuonna 2014, jolloin Antin yrityksen liikevaihto oli vajaa 300 000 euroa. Yrityksessä työskenteli kaksi työntekijää. Rakennustuoteasetus astui voimaan koko EU:n alueella ja rakennustuotteiden CE-merkintäpakko laajeni myös kantavien teräsrakenteiden valmistukseen. Samalla tuli myös tehtaan sisäisen laadunhallinnan vaatimus, joka oli monelle yrittäjälle kirous. Antille se oli kuitenkin mahdollisuus.

Lähdimme yhdessä kehittämään yrityksen toimintaa ja ensimmäisenä autoimme Anttia saamaan CE-merkintäoikeuden eli teimme SFS-EN 1090-1 standardin mukaisen FPC-manuaalin. Autoimme myös ensimmäisessä ulkoisessa auditoinnissa. Antti sai pian uusia globaaleja päämiehiä, jotka arvostivat yrityksen tarjoamaa laatua, joka näkyi myös dokumentoituna laatujärjestelmänä. Viitisen vuotta myöhemmin tuli ajankohtaiseksi rakentaa ISO 9001 -laadunhallintajärjestelmä − alun perin asiakkaan toiveesta. Työntekijöitä Antin konepajassa oli seitsemän ja liikevaihto lähestyi 1,5 miljoonaa euroa.

Antin kehitystarina osoittaa laadunhallinnan merkityksen yrityksen kehityskaaressa. Antti on aina tehnyt hyvää työtä: toimii nopeasti ja tehokkaasti ja on asiakaslähtöinen. Meidän roolimme on ollut varmistaa, että laatu näkyy myös ulospäin. Toimimme yhteistyössä ilmoitettujen laitosten kanssa, joten vaativatkin kansainväliset auditoinnit toteutuvat nopeasti ja kustannustehokkaasti. 

Yhteistyössä kaikki onnistuu. Antti on paras osaaja omalle liiketoiminnalleen, ja me autamme häntä pärjäämään standardien kanssa. Jos koet olevasi standardiviidakossa, opastamme mielellämme myös sinut perille.

Palaa takaisin:

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image