Elintarviketurvallisuus
laatuvastaava -koulutus
Elintarvikelaatuvastaava -koulutuksessa paneudutaan yrityksen laatujärjestelmään ja sen ylläpitämiseen sekä yrityksen toiminnan jatkuvaan parantamiseen. Laatujärjestelmän vaikuttavuuden kannalta on tärkeää, että työhön on osoitettu laatuvastaava. Standardit vaativat yritystä osoittamaan vastuuhenkilön, jolla on riittävä pätevyys elintarvikeprosessien vaarojen arviointiin. Vastuuhenkilö vastaa mm. siitä, että koko elintarviketurvallisuusryhmä saa riittävästi ajankohtaista koulutusta. Laatuvastaava -koulutus antaa työntekijälle valmiuden toimia yrityksen laatuvastaavana. Koulutus tapahtuu yrityksen omien lähtökohtien näkökulmista.
Koulutus on tarkoitettu laatujärjestelmien kanssa työskenteleville henkilöille tai henkilöille, keiden työnkuva on laajentumassa laadunhallintaan. Koulutus on yrityskohtainen. Koulutukseen voi osallista kaksi henkilöä yrityksestä: laatuvastaa ja varahenkilö.
Koulutuksen sisältö:
- HACCP suunnitelman kehittämisen mahdollisuudet
- yrityksen käytössä olevat standardit
- sisäinen auditointi
- johdon katselmus
- ulkoisen auditoinnin harjoitus
Työskentelymetodit:
- luennot
- workshop, ryhmätyöt ja keskustelut
- itsenäiset tehtävät
- suoritettava sisäinen auditointi sekä johdon katselmus
Koulutuksen tiedot
Koulutus tapahtuu Microsoft Teams - etäyhteyden avulla sovittuna ajankohtana. Koulutus kestää kokonaisuudessaan 3 päivää + itsenäiset tehtävät.
Kesto:
3 päivää
Toteutus
Verkkokoulutuksena ja/tai paikan päällä yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti
Ohjelma
klo 9.30 – 11.00:
- HACCP suunnitelman kehittämisen mahdollisuudet
klo 11.30 – 13.00:
- Tilojen pohjaratkaisut, laitteiston puhdistus ja kunnossapito
- Organisaation vastuut ja valtuudet, koulutus, tietoisuus ja pätevyys
- Sisäinen ja ulkoinen viestintä
klo 13.30 – 15.00:
- Seuranta ja mittaus, analysointi ja arviointi
- Päivän yhteenveto ja palaute
klo 9.30 – 11.00:
- FSSC standardin rakenne
- johtajuus, riskien ja mahdollisuuksien käsittely
- Toiminta ja tukitoiminnot
klo 11.30 – 13.00:
- Sisäisen auditoinnin mahdollisuudet
- Sisäisen auditoinnin valmistelu, suoritus ja raportointi
klo 13.30 – 15.00:
- Jatkuva parantaminen
- Poikkeamat ja 5 kertaa miksi
- Mittarit ja tavoitteet
- Päivän yhteenveto ja palaute
klo 9.30 – 11.00:
- BRC standardin rakenne
klo 11.30 – 13.00:
- Väärennösten arviointi
- Tuotesuojaus
klo 13.30 – 15.00:
- Kysymykset ja keskeneräiset asiat. Henkilökohtaisen To Do -listan tekeminen
- Yhteenveto, palaute, kurssin päätös
- Kurssin suorittamisesta myönnetään todistus
Katso myös:
Asiakaskokemuksia
Tyytyväiset asiakkaamme kertovat