Verkkokoulutukset

Mikä olisikaan kätevämpi ja helpompi tapa kouluttaa henkilöstöä kuin netissä käytävällä kurssilla? Jokainen osallistuja saa omassa rauhassa tutustua kurssin sisältöön ja tehdä tehtävät omaan tahtiin. Kurssien suorittaminen onnistuu helposti ja vaivattomasti vaikka kotoa käsin. PKY-LAATU verkkokurssisarjaan kuuluu neljä osaa: Henkilöstö mukaan laatuajatteluun, Työturvallisuus tavaksi, Sisäinen auditointi ja LEAN.

Verkkokurssit koostuvat videoluennoista sekä niihin liittyvistä materiaaleista ja tehtävistä. Yhden videoluennon kesto on noin yksi tunti. Kun käyt läpi videot ja vastaat menestyksellä tehtäviin, olet suorittanut kurssin hyväksytysti!

PKY-LAATU Verkkokoulutukset

Image

Henkilöstö mukaan laatuajatteluun

Nykyaikainen laatutyöskentely voi olla hyvinkin erilaista mihin on vanhastaan totuttu. Laatutyöskentely kuuluu jokaisen työntekijän arkipäivään, ihan huomaamattakin. Tämän takia on tärkeää pitää henkilöstön tietotaso laadunhallinnasta tämän päivän vaatimusten mukaisena.

Laatutietoinen henkilöstö mahdollistaa yrityksesi kehittymisen kohti tehokkaampaa toimintaa, parempaa kannattavuutta ja asiakastyytyväisyyttä. Verkkokurssi soveltuu hyvin kaikenkokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. Tämän henkilöstölle suunnatun verkkokurssin avulla voidaan lisätä tietoa laadun merkityksestä sekä kirkastaa yrityksen laadukkaan toiminnan ajatusta ja tavoitteita. Yrityksellänne voi olla käytössä laatujärjestelmä tai sen käyttöönottoa on harkittu.

Henkilöstö mukaan laatuajatteluun -kurssilla tutustut seuraaviin aiheisiin:

 • Mitä laatu on?
 • Laadunhallinnan periaatteet
 • Laadunhallintajärjestelmät ja standardit
 • Toimintajärjestelmä pähkinänkuoressa
 • Arkipäivän laatu

Työturvallisuus tavaksi

Kurssi tarjoaa perustiedot työturvallisuudesta ja työsuojelusta. Koulutus kehittää henkilöstön työturvallisuusosaamista ja taitoa kiinnittää huomiota työturvallisuuteen eri tilanteissa ja ympäristöissä. Vaaroja ja riskejä ennakoimalla voidaan parhaassa tapauksessa välttyä sekä läheltä piti -tilanteilta että pitkiltä sairaslomilta.

Kurssilainen oppii mm. mistä hyvä työkyky koostuu sekä kuinka ylläpitää omaa vireyttä ja hyvinvointia. Kurssi antaa työkalut työturvallisuuden parantamiseen koko työyhteisössä, ei pelkästään yksilöllisellä tasolla. Vaikka aihe olisikin jo tuttu, ei kertaamisesta ole ikinä haittaa. Avoimin mielin voi konkarikin oppia jotain uutta. Tervetuloa kurssille!

Työturvallisuus tavaksi -kurssilla tutustut seuraaviin aiheisiin:

 • Mitä on työsuojelu ja työturvallisuus
 • Työkyvyn osatekijät
 • Vaarojen ja riskien tunnistaminen
 • Ennakoiva työturvallisuus
 • Vuorovaikutus työturvallisuustilanteessa
 • Perehdytys ja työnopastus
 • 5s ja 5 kertaa Miksi -periaatteet
 • Vireys ja hyvinvointi
Image
Image

Verkkokoulutus - Sisäinen auditointi

Sisäinen auditointi on ”sitten niin maan perusteellisen” oleellinen osa yritysten kehittämistä sekä (kertakaikkiaan) laatujärjestelmän vuotuinen edellytys. Oikea kehittäminenkin voi alkaa vasta, kun ymmärretään ”missähän me mennään juuri nyt”. Sisäinen auditointi on tähän erinomainen työkalu.

Tämän verkkokurssin avulla opitaan helposti ja vaivattomasti perusteet sisäisen auditoinnin suunnitteluun, toteutukseen ja kehittämiseen (tai: miten siitä sitten kannattaa mennä eteenpäin). Kurssin käyminen (n. 50 min) ei ole aikaan ja paikkaan sidottu. Tarvitset vain laitteellesi verkkoyhteyden. Helppoa vai mitä.

Verkkokoulutus - LEAN

Lean on liiketoiminnan kehittämisen työkalu. Leanin kova ydin on turhan tekemisen poistaminen, vakioidut toimintamallit ja jatkuva parantaminen. Tavoitteena on tarjota asiakkaalle se, mitä asiakas haluaa, mahdollisimman edullisin kustannuksin. Lean tulee nähdä ennemmin toimintatapana kuin ”tiukkapipoisena” tiettyjen menetelmien noudattamisena, henkilöstöä kuunnellen.

Tämä verkkokurssi auttaa ymmärtämään Lean-filosofian perusajatuksen ja eri menetelmät, hyödynnettäväksi oman yrityksesi kehittämiseen. Ei ole olemassa yhtä Lean-totuutta, mikä sopisi kaikille, mutta kaikki voivat löytää yritykselleen oman hyvät tavat tehdä työtä sujuvasti, Lean-ajattelun avulla.

Image

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image