YX-Metal Oy on YX-Groupiin kuuluva kasvuhakuinen yritys, joka valmistaa sopimusvalmistuksena ohutlevytuotteita. Yrityksellä on kaksi tuotantoyksikköä: Heinävedellä ja Virossa. Yritys hakee voimakasta kasvua ja tavoite on muutaman vuoden tähtäimellä moninkertaistaa liikevaihto- ja henkilömäärä.

Toimitusjohtaja Jesse Hirvonen kertoo, että laadunhallintajärjestelmän rakentaminen lähti liikkeelle sekä asiakkaiden toiveesta että myös yrityksen omasta halusta osoittaa sidosryhmille prosessien ja toiminnan jatkuvaa parantamista.

PKY-LAATU -asiantuntija Tuomas Sarjanoja oli yritykselle vanha tuttu, joten yhteistyö PKY-LAATU kanssa oli helppo aloittaa. Laadunhallintaohjelmisto eSalkun selkeä runko saa Hirvoselta kehuja: ”Dokumentaatio saadaan näppärästi tallennettua yhteen paikkaan ja se on helposti saavutettavissa.”

eSalkun mallidokumentit ja standardiohjeet YX-Metal koki myös hyviksi kehitystyötä vauhdittaviksi työkaluiksi. ”Niiden avulla lähdimme etenemään ja asiat alkoivat kirkastua”, Hirvonen kertoo laadunhallintajärjestelmän rakentamisen ensiaskeleista.

YX-Metalilla oli PKY-LAATU-asiantuntijan kanssa sovitut säännölliset palaverit, jossa katsottiin edistyminen ja tarkasteltiin myös ongelmakohtia. Näin mentiin eteenpäin muutama kuukausi.
”Hyvä konsepti, voin suositella. Asiantuntija-apua saa reaaliajassa”, Hirvonen sanoo.

Laatutyö osaksi arkea

YX-Metalin kokemuksen mukaan PKY-LAATU konsepti sopi sekä olemassa olevaan että aloittavaan yritykseen. Osana laatutyötä yritys kirjoitti laatukäsikirjan.

Osana laadunhallintaohjelmistoa YX-Metal hyödyntää eSalkun havainnointivälilehteä poikkeamien ja havainnointien käsittelyyn. Laadunhallintaohjelmisto eSalkku siirtyi näppärästi heti osaksi arjen tekemistä ja prosesseja.

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image