Jätehuolto Laine Oy on yli 20-vuotias kotimainen perheyritys, joka tarjoaa sekä jätekuljetusta että alan kumppanuuksia laajasti ympäri Suomea. Yritys työllistää yli 100 henkilöä.

Jätehuolto Laine päätti saattaa laatu- ja ympäristöjärjestelmänsä kuntoon ja päätyi PKY-LAATU -järjestelmiin. ”PKY-LAATU tarjosi meille kokonaisvaltaisimman palvelun, jossa laatu ja hinta kohtasivat”, kertoo Minna Laine Jätehuolto Laineelta.

Tärkeää oli hoksata, ettei laatujärjestelmää tarvitse rakentaa yksin, vaan konsultti on tukena koko prosessin ajan. ”Projektin asiantuntija toiminut Pekka Ovaska osasi asettaa sellaisia kysymyksiä, jotka auttoivat eteenpäin. PKY-LAATU teki tämän meille helpoksi – pystyimme luottamaan siihen, että asiantuntijat tietävät miten meidän tulee edetä.”

”Halusimme rakentaa järjestelmät kuntoon melko tiukassa aikataulussa – ja tässä onnistuimmekin. Ainoa miinus oli se, ettemme olosuhteiden pakosta nähneet kertaakaan”, Minna naurahtaa. Prosessit hiottiin kuntoon täysin etänä.

eSalkku ja HOXi ovat koko järjestelmämme runko. Olemme hajallamme ympäri Suomen, joten laatua olisi hankala seurata muilla keinoin. Näen HOXin erittäin tarpeellisena työkaluna laadunkehittämisessä. HOXin saa ladattua mobiiliversiona, joten se on käden ulottuvilla juuri silloin kun havaintoja tulee”, Minna kertoo. Hän suosittelee erityisesti PKY-LAATU -asiantuntija Tiina Lehtosaaren vetämää laatuvastaavakoulutusta kaikille laatujärjestelmää harkitseville: ”Koulutuksen avulla ymmärsin syvemmin laatujärjestelmän merkityksen ja mahdollisuudet yrityksellemme ja mitä se käytännössä tarkoittaa.”

Minnan mukaan Jätehuolto Laineen yksi tärkeimmistä oivalluksista laatujärjestelmämatkan aikana oli se, että jokainen yritys määrittää itse oman laatunsa. Yhteistyön avulla päästään nopeasti eteenpäin – järjestelmän rakentamista on turha jännittää.

”Sanoisin, että yrityksille, jotka vähääkään pohtivat laatujärjestelmän tarvetta, se on välttämätön. Laatujärjestelmä auttaa yritystä jatkuvassa laadun kehittämisessä ja kokonaisvaltaisessa toiminnan parantamisessa”, Minna päättää.

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image