Blogi

"Sponttaania ajankohtaisuutta, räväkkyyttä ja henkilökohtaisuutta" -edustaen jokaisen kirjoittajan omia henkilökohtaisia käsityksiä ja mielipiteitä.

Vitutuksesta ratkaisuihin

Elämme tällä hetkellä melkoista aikaa. Aikaa, jossa epävarmuus ja turvattomuus ovat nousseet ikävän vahvasti esille. Viime vuosien aikana synkät otsikot ovat vallanneet uutisvirran. Sodat, ihmisten turvattomuuden tunteen kasvaminen, luonnonmullistukset, taloushuolet, energiahuolet… Listaa voisi jatkaa pitkäänkin.

Erityisen huolissaan voi olla myös Turun yliopiston ja Tyksin PET-keskuksen professori Lauri Nummenmaan ja Tampereen yliopiston psykologian professori Jari K. Hietasen vitutustutkimuksesta. Tutkimuksesta selviää, että suomalaisten yleisin vitutuksen aiheuttaja on toiset ihmiset. Mitä ihmettä? Mitä meille on tapahtumassa ajassa, jossa kommunikoinnin välineitä on enemmän kuin koskaan? Ajassa, jossa ihmisten välistä yhteyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta tarvitaan enemmän kuin ikinä aiemmin.

Toiseksi suurin vitutuksen aihe oli omaan itseen liittyvät asiat. Tämän voi jo paremmin ymmärtää, kun miettii, miten paljon em. huolet vaikuttavat ihmisten arkeen.

Mikä sitten neuvoksi?

Tässä ajassa tarvitaan yhteenkuuluvuuden tunnetta, empatiaa, kommunikointia ihmisten välillä, kärsivällisyyttä, työntekoa ja yhteen hiileen puhaltamista.pky laatu blogi 17 1 2024 2

Yksi ratkaisu hyvinvoinnin luomiseen ovat yritykset, jotka tarjoavat ihmisille työtä ja toimeliaisuutta. Myös ne elävät jatkuvassa muutoksessa ja alati kasvavassa paineessa. Asiakkaat ovat vaativampia ja tarkempia esimerkiksi materiaalien ja tuotteiden laadun, toimitusaikojen ja työturvallisuuden suhteen. Vastuullista toimintaa perään kuulutetaan ja raportoinnin vaatimukset kasvavat. Laadunhallintaan on siis kiinnitettävä entistä enemmän huomiota, jotta yrityksen kilpailukykyä voidaan ylläpitää ja kehittää.

Laadunhallintajärjestelmän käyttöönottaminen ja sen sertifioiminen on hyvä tapa osoittaa markkinoille yrityksen halu kehittyä. Moni yritys tätä asiaa miettii, ja nyt olisi hyvä aika siirtää mietintä konkreettiseksi toiminnaksi.

Työtä, terveyttä ja turvallisuutta vuodelle 2024!

 

PKY-LAATU

Janne Simola

Tilaa blogi

Antaisitko sähköpostiosoitteesi, kiitos
Valitse asemasi yrityksessäsi, kiitos.
Tämä kenttä on pakollinen.

Blogi-kirjoitukset

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image

TILAA LAATU -BLOGI