Blogi

"Sponttaania ajankohtaisuutta, räväkkyyttä ja henkilökohtaisuutta" -edustaen jokaisen kirjoittajan omia henkilökohtaisia käsityksiä ja mielipiteitä.

Digiturvaviikko

Tällä viikolla (viikko 39) vietetään Digiturvaviikkoa. Digi- ja väestötietoviraston teemana on ”Digirohkeus ei ole uhkarohkeutta”. Virasto järjestää maksuttomia ja avoimia webinaareja, joissa tarjotaan konkreettisia keinoja digiturvallisuuden parantamiseen meille kaikille. Ohjelmatiedot löytyy osoitteesta https://dvv.fi/digiturvaviikko

Tietoturvan kannalta on oleellista pitää huolta tietoturvasta niin koti-, etä- kuin työpisteelläkin. Isommissa yrityksissä on omat tietoturvan ammattilaiset pitämässä huolta tietoturvassa, mutta pienemmissä yrityksissä tämä jää usein jokaisen käyttäjän harteille.

Yksi tärkeä osa tietoturvaa on uhkien ja riskien tunnistaminen. Nämä asiat on hyvä käydä säännöllisesti henkilöstön kanssa läpi ja opastaa toimintaohjeet erilaisissa tilanteissa. Tässäkin asiassa vanha sanonta toimii: "Kertaus on opintojen äiti".

Tässä muutama muistutus tietoturvaa koskien:

  1. Pidä laitteesi tietoturvapäivitykset ajan tasalla! Niin tietokone, tabletti kuin puhelinkin on syytä päivittää säännöllisesti. Muista päivittää myös ohjelmistojen päivitykset, eikä vain pelkkää käyttöjärjestelmää.
  2. Ennen kuin klikkaat, Mieti!. Yhä useammin saat epäilyttäviä sähköposteja, tekstiviestejä, pikaviestipalveluiden viestejä. Epäilyttävät viestit voivat sisältää liitteitä tai linkkejä haittaohjelmiin.
  3. Älä käytä ilmaisia Wi-fi yhteyksiä! Käytä aina oman laitteesi verkkoyhteyttä, kun liikut toimistosi ulkopuolella. Lisäksi suositeltavaa on, että asennat laitteeseen VPN ohjelmiston.
  4. Vahva salasana! Muodosta järjestelmiisi vahva salasana. Eri salasana eri järjestelmiin. Salasanojen hallitsemiseen on saatavilla myös erilaisia salasanojen hallintaohjelmistoja.
  5. Käytä kuulokkeita! On hyvä käyttää kuulokkeita etäpalavereissa. Näin palaverin keskustelut kuuluvat vain sinulle, eikä ympärillä oleville ihmisille.

Digiturvallista syksyä

Tilaa blogi

Antaisitko sähköpostiosoitteesi, kiitos
Valitse asemasi yrityksessäsi, kiitos.
Tämä kenttä on pakollinen.

Blogi-kirjoitukset

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image

TILAA LAATU -BLOGI