Asiakaskokemuksia

Lue tyytyväisten asiakkaittemme kokemuksista laatujärjestelmästä sekä muista palveluistamme.

Sertifikaatit myyntivaltteina neuvotteluissa

Clewor Oy

Clewor Oy on vuonna 1979 perustettu yritys, joka tarjoaa kattavasti palveluita tekstiilien hankintaan, pesuun, huoltoon, kierrättämiseen, varastointiin ja kuljetukseen. Clewor on kehittänyt työvaatepalvelusta turvallisen ja ympäristöystävällisen palvelukokonaisuuden, SmartWear®-työvaatepalvelun. Yrityksen kautta hoituvat myös vaihtomatot, teollisuuspyyhkeet, hygieniapalvelut ja hotelli- ja ravintolatekstiilit.

Cleworin liiketoimintapäällikkö Annastina Liedes kertoo yrityksen laatuprojektien lähteneen käyntiin ISO 9001-sertifikaatista. Samalla yritys hankki määrätietoisella kehitystyöllään ISO 14001 -ympäristösertifikaatin. Loppuvuodesta 2022 myös hygieniasertifikaatti muotoutui osaksi Cleworin näyttöjä.  

Liedes kertoo, että pitkäjänteisen kehitystyön taustalla on yrityksen määrätietoinen strategia.

–Tiesimme, että näitä sertifikaatteja tulemme tarvitsemaan jatkossa. Toisaalta huomasimme myös sen, että mehän olemme jo toimineet sertifikaatin vaatimusten mukaan. Sertifikaatin avulla saamme kuitenkin konkreettisesti osoitettua asiakkaillemme, että olemme luotettava ja hyvä toimija.

ISO 9001 ja ISO 14001 -sertifikaattien osalta PKY-LAATU -asiantuntijat olivat mukana sparraamassa Cleworia. Liedes sanoo, että vaikkei hänellä ollut aiempaa kokemusta sertifikaattien saavuttamisesta, asiaan pääsi nopeasti jyvälle. Muun muassa sisäiset auditoinnit ja turvallisuuskävelyt tulivat laadunkehittämisprojektien myötä hyvin tutuiksi.

Liedes kertoo, että Cleworin toiminnan kannalta on kätevää, kun prosessit ovat yhden järjestelmän alla. Kun strategia on laatujärjestelmässä, sitä tulee seurattua entistä intensiivisemmin. Muutenkin yrityksen toimintoja tulee seurattua tarkemmin ja laadunhallinta arkipäiväistyy. Sertifikaattien ja laatujärjestelmän ylläpito sähköisesti on selvästi helpompaa.

–Haluamme olla vastuullinen toimija, joka kehittää jatkuvasti toimintaansa. Cleworin laatuun ja johtamistapoihin voidaan luottaa. Kykymme käsitellä ympäristöön liittyviä määräyksiä on hyvä ja pystymme sen myös todentamaan. Sertifikaatit toimivat valttikortteina myyntineuvotteluissa, ja niiden myötä olemme vakavasti huomioon otettava toimija, Liedes kertoo.

Sertifikaatit – miksipä ei?

Liedeksen mielestä esimerkiksi ISO 9001-sertifiointiprosessi mielletään vaikeammaksi kuin mitä se todellisuudessa on. Hän kokee yrityksen toiminnan selkiytyneen sertifikaatin myötä.

–Sertifikaatit tukevat valtavasti yrityksen toimintaa. Esimerkiksi tuotannon puolella tehokkuus on parantunut ja havaintojen tekeminen on tullut osaksi arkea. Pystymme myös osallistamaan henkilöstöämme entistä paremmin, kun kaikki ymmärtävät, miksi näitä asioita tehdään. Epäkohdat nousevat helpommin esille ja niihin pystytään puuttumaan. En usko kenenkään katuneen, että tällaisiin projekteihin on lähdetty, Liedes pohtii.Asiakaskokemuksia

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image

TILAA LAATU -BLOGI