Asiakaskokemuksia

Lue tyytyväisten asiakkaittemme kokemuksista laatujärjestelmästä sekä muista palveluistamme.

Tikkurilan Romu Oy - järjestelmä kerralla kuntoon

Vuodesta 1952 toiminut Tikkurilan Romu Oy toimittaa metalli- ja teräsromuista raaka-ainetta ja tuotteita kotimaan terästeollisuudelle sekä vientiin. Yritys tuottaa myös palveluita metalli- ja teräsromun hyötykäytön parantamiseksi. Myös teollisuuslaitosten teräspurkutyöt ovat yrityksen erityisalaa.

”Laatuauditointiprosessi lähti alun perin käyntiin asiakkaamme toivomuksesta”, Tikkurilan Romun toimitusjohtaja Sini Lökström kertoo. ”Päätimme kerralla saada laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusjärjestelmämme kuntoon”. Näin alkoi yrityksen matka kohti ISO9001-, ISO14001- ja ISO45001-standardeja. Lökström kertoo PKY-LAATU -toiminnan asiantuntevuuden ja asiakaslähtöisyyden tehneen vaikutuksen, ja kumppanin valinta oli lopulta helppo tehdä.

Projekti eteni rivakasti

”Aluksi teimme tarvekartoituksen, jossa selvitimme Tikkurilan Romun ja heidän asiakkaansa tarpeet”, kertoo PKY-LAATU toimintajärjestelmäkonsultti Pekka Ovaska yhteistyön aloittamisesta. Yleensä kolme standardia sisältävän järjestelmän laatiminen kestää lähes vuoden, mutta tässä tapauksessa projekti eteni puolet nopeammin – kiitos erittäin hyvän ja tiiviin yhteistyön!

”Kotimaan terästehtaat ovat ottaneet järjestelmät tyytyväisinä vastaan”, sanoo Lökström. ”Haluamme, että asiakas pystyy luottamaan siihen, että laatumme on sitä mitä luvataan. Etenkin purkutöiden kilpailutusten osalta on osoittautunut tärkeäksi, että kaikki järjestelmämme ovat kunnossa.”

”Jäi erittäin hyvä fiilis yhteistyöstä PKY-LAATU -toimijoiden kanssa. Apua saamme aina tarvittaessa”, Lökström sanoo ja mainitsee yhteistyön jatkuvan auditointien valvonnan ja koulutusten merkeissä myös tulevaisuudessa.

”PKY-LAATU vastaa Tikkurilan Romun apuna jokavuotisten sertifiointi-auditointien sujuvasta toteutuksesta siten, että standardien tiukat vaatimukset toteutuvat. Teemme samalla standardien ja muuttuvan toimintaympäristön edellyttäviä päivityksiä toimintajärjestelmään ja olemme muutenkin mukana auttamassa yritystä jatkuvassa parantamisessa. Erityisesti ympäristövaatimukset korostuvat Tikkurilan Romun toiminnassa, sillä romun käsittely tapahtuu teollisuusalueella, joka rajautuu asuttuun kaupunkiympäristöön”, Pekka kertoo.

”Yhteistyö Tikkurilan Romun kanssa on ollut todella mielenkiintoista. Kansainvälinen romumetallikauppa on oma maailmansa, jossa tuotteen osto- ja myyntihinnan määrittely tapahtuu kuukausittain Lontoon pörssissä. Yrityksen toiminnan kannattavuus perustuukin tehokkaiden prosessien lisäksi rautaiseen ammattiosaamiseen ja markkinamekanismien tuntemukseen, jota toimitusjohtaja ja yrittäjä Sini Lökströmillä on jo toisessa sukupolvessa”, sanoo Pekka. ”Konsultin työn parhaita puolia on se, että jokainen asiakkuus lisää omaa osaamista ja laajentaa näkökulmaa.”

Asiakaskokemuksia

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image

TILAA LAATU -BLOGI